Wykonanie
Składniki:Ciasto :4
żółtka,pół szklanki
cukru pudru,50 dag
mąki tortowej,25 dag
margaryny,łyżeczka
proszku do pieczenia.Krem :0,5 litra
śmietanki,pół szklanki
cukru pudruopakowanie
śmietan fixKarmel:puszka słodkiego, skondensowanego
mleka.Przygotowanie:Ciasto:Ze składników zagnieść ciasto i upiec dwa dwa placki. Najlepsza jest forma prostokątna. Piec w temperaturze około 180 st C przez około 20, 30 min. UWAGA ciasto jest bardzo kruche.Krem:Kremówkę ubić z
cukrem pudrem i paczką
śmietan fix. Rozsmarować na pierwszym placku, położyć na niego drugi placek.Karmel:Do garnka włożyć puszkę słodkiego, skondensowanego
mleka. Zalać ją
wodą i gotować na wolnym ogniu 3 godziny. Po tym czasie i wystudzeniu puszki otworzyć. Rozsmarować gorący karmel na górnym placku i po bokach. Wierzch posypać posiekanymi drobno
włoskimi orzechami.*ja posypuję drobno posiekanymi
orzechami i
płatkami migdałowymi masę kremową a na karmelu układam całe
migdały dla ozdoby.Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, kiedy to pod wpływem karmelu i masy placki odpowiednio spulchnieją.Ciasto jest bardzo kruche i nie należy się przejmować jeśli się złamie.