ßßß
CameraNIKON D90Focal Length105mmAperturef/5.6Exposure1/30sISO2200CameraNIKON D90Focal Length105mmAperturef/5.6Exposure1/30sISO2200Składniki :Ciasto2 szklanki mąki,1/3 szklanki cukru,16 dag masła,3 żółtka (białka należy zachować),1 łyżeczka proszku do pieczenia.Masa I:90 dag gotowej masy makowej.Masa II:1 kg mielonego sera,10 dag masła,3/4 szklanki cukru pudru,20 dag suszonych owoców,3 jajka,3 białka,1 opakowanie budyniu śmietankowegoWykonanie :Ciasto:Wszystkie składniki ciasta zagnieść na jednolitą masę. Wysmarować tłuszczem blaszkę i wyłożyć ją ciastem, podpiec 15 minut w temp. 180 st, C.Masa II:Masło ucierać z cukrem pudrem, małymi porcjami dodając ser, budyń, całe jajka i pozostałe z ciasta białka. Wszystko dobrze wymieszać, a następnie dodać suszone owoce.Na podpieczone ciasto najpierw wyłożyć masę makową, a następnie masę serową. Piec 65 minut w temp. 190 st. C.