ßßß

Składniki:Ciasto:3 szklanki granoli domowej roboty lub musli(Jeżeli nie mamy granoli można użyć 1,5 szklanki płatków owsianych 1 szklanka orzechów włoskich i 1 szklankę namoczonych wcześniej daktyli)1-1 1/2 szklanki rodzynek lub daktyli2 łyżki soku z cytrynyMasa „czekoladowa”:2 opakowania MoriNu Tofu extra firm lub innego miękiego tofu1 szklanka masła migdałowego (ja użyłam masło własnej roboty)1 szklanka karobu w proszkuokoło 1/2 szklanki miodu lub syropu z agawy1 łyżeczka waniliiopcjonalnie około 1/4 szklanki soku z cytrynywiórki kokosowe (niesłodzone)truskawkiSkładniki na spód ciasta mielimy w robocie kuchennym do czasu, aż uzyskają lekko klejącą konsystencję. Wykładamy na spód szklanego naczynia i uklepujemy.Składniki na masę „czekoladową” również miksujemy w w robocie kuchennym lub blenderze, aż składniki dobrze się połączą. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Posypujemy wiórkami kokosowymi i układamy warstwę poprzecinanych na pół truskawek. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.