ßßß
Cookit - przepis na Bezglutenowe ciastka owsiane bez cukru z rodzynkami i słonecznikiem.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bezglutenowe ciastka owsiane bez cukru z rodzynkami i słonecznikiem.
Składniki
Migdały
siemię lniane
Wiórki kokosowe
Słonecznik nasiona
Płatki owsiane
Masło
Proszek do pieczenia
Rodzynki
Daktyle
Miód
Wykonanie
Pyszne, zdrowe, bezglutenowe
ciasteczka
owsiane bez
cukru
i
jajek
, ze
słonecznikiem
,
rodzynkami
, zmielonymi
migdałami
,
siemieniem lnianym
i wiórkami kokosowymi.
Cukier
zastępujemy zmiksowanymi
daktylami
i
miodem
. Doskonałe jako przekąska w ciągu dnia.
Składniki:1/3 szklanki zmielonych
migdałów
1/3 szklanki zmielonego
siemienia lnianego
1/3 szklanki zmielonych
wiórków kokosowych
1 szklanka
ziaren słonecznika
1 szklanka
płatków owsianych
bezglutenowych180 g
masła
klarowanego, roztopionego1 łyżeczka
proszku do pieczenia
bezglutenowegopół szklanki
rodzynek
namoczonych wcześniej w wodzie8
daktyli
2 łyżki
miodu
Sposób przygotowania:1.
Ziarna słonecznika
podprażyć na patelni i odstawić do wystudzenia.2.
Masło
z
miodem
roztopić.
Daktyle
zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min. Po tym czasie zmiksować na gładką masę.3.
Migdały
,
siemię lniane
i
wiórki kokosowe
zmielić np. w młynku do mielenia
kawy
.4. Wszystkie składniki z przepisu połączyć w jednolitą masę. Z ciasta ulepić kulki wielkości
orzecha włoskiego
i lekko spłaszczyć. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 st. C (góra dół) 15 min. Zdejmować z blachy po ostygnięciu.
SMACZNEGO!
Źródło:
http://agata-cooking.blogspot.com/2015/04/bezglutenowe-ciastka-owsiane-bez-cukru.html
Przepisy powiązane
#11 - Bo domowa jest najlepsza! - Granola kokosowo-bananowa
#11 - Bo domowa jest najlepsza! - Granola kokosowo-bananowa
#11 - Bo domowa jest najlepsza! - Granola kokosowo-bananowa
#11 - Bo domowa jest najlepsza! - Granola kokosowo-bananowa
Batoniki owsiano-kokosowe
Składniki powiązane (0)