Wykonanie
sobota, 30 Kwiecień 2011, autor: blue_megi, 2 Komentarzy »Małe, pyszne przekąski.Składniki:2
cukinie200 g
twarogu2 małe
pomidory lub jeden dużykilka
orzechów włoskich10
oliwekpół łyżeczki
oreganosól,
pieprz do smaku
oliwaCukinię myjemy i kroimy wzdłuż w paski około 3-4 mm grubości. Na patelni rozgrzewamy odrobinę
oliwy. Smażymy plastry
cukinii po 2 minuty z każdej strony (zamiast tego możemy je zgrillować). Doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku. Odkładamy na talerz, aby wystygły.
Pomidory wkładamy na minutę do wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
Orzechy włoskie i
oliwki drobno siekamy.
Serek rozdrabniamy widelcem i mieszamy z
pomidorami,
orzechami i
oliwkami. Doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem i
oregano. Nakładamy otrzymaną pastę na paski
cukinii, zwijamy w ruloniki i spinami wykałaczkami.