ßßß
Składniki:250 g twardego tofu1 mała czerwona papryka1 mała cukiniakilkanaście małych pieczarekmarynata:sok i skórka starta z połówki cytryny1 zgnieciony ząbek czosnkułyżeczka ziół prowansalskich2 łyżki oliwySer kroimy w kostkę i wkładamy do miseczki. Mieszamy składniki marynaty i zalewamy ser. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na pół godziny.Pieczarki myjemy i osuszamy.Możemy je przekroić na połówki. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy i wrzucamy na 5 minut do wrzątku a następnie hartujemy zimną wodą.Nadziewamy na patyczki do szaszłyków po kolei cukinię, paprykę, tofu i pieczarki. Smarujemy pozostałą marynatą. Nastawiamy piekarnik na funkcję grilla. Opiekamy szaszłyki około 10 minut.