Wykonanie
czwartek, 22 Grudzień 2011, autor: blue_megi, 2 Komentarzy »Słodka i rozgrzewająca. Wersja tylko dla dorosłychSkładniki:350 ml pełnotłustego
mleka100 g
gorzkiej czekolady50 ml
rumuszczypta
chilliszczypta mielonego
imbiruPodgrzewamy
mleko. Dodajemy połamaną na kostki
czekoladę. Mieszamy, aż się rozpuści. Dodajemy po szczypcie przypraw. Zdejmujemy z ognia. Wlewamy
rum i mieszamy. Rozlewamy do szklanek i posypujemy
przyprawą do
kawy i deserów.W paczce przypraw Kamis otrzymałam również tę
przyprawęW jej skład wchodzą:
cynamon,
goździki,
wanilia,
kardamon oraz szczypta kandyzowanego
cukru.
Przyprawa nadaje słodko-korzenny smak i aromat
kawie rozpuszczalnej i mielonej oraz wzbogaca różnego rodzaju desery,
lody,
ciasteczka,
musy czekoladowe i inne słodkie przysmaki. Duże, kruszone kawałki przypraw umieszczone zostały w opakowaniu w formie młynka, który gwarantuje świeżość i intensywny aromat. I co ważne dokładnie zmielone
przyprawy tuż przed ich użyciem, wprost do kubka, mają najintensywniejszy aromat i dopełniają smak – tym razem aromatycznej gorącej
czekolady.Polecam