Wykonanie
wtorek, 14 Luty 2012, autor: blue_megi, 4 Komentarzy »Deser, który może umilić walentynkowy wieczórPrzepis z listopadowych warsztatów w Unileverze.A kolejne warsztaty już w czwartek, więc pod koniec tygodnia zapraszam na relację na blogu.

Składniki:200 ml
jogurtu naturalnego100 ml
śmietany do ubijania10 g
żelatyny100 ml musu z
mango50 ml tequili srebrnej250 g
ananasakilka gałązek
miętypół
limonkiAnanasa obierz, pokrój w kostkę, zasyp
cukrem brązowym, zalej tequilą i
sokiem z limonki, posyp skórką otarta z
limonki. Wszystko razem posyp pokrojoną drobno
mięta.
Owoce odstaw na bok.
Jogurt wymieszaj z musem
mango i połącz z
bitą śmietaną z
cukrem. W tak powstałym musie rozprowadź rozpuszczoną w 2 łyżkach
wody żelatynę.Flan rozlej w naczynia wstaw do lodówki aby stężało. Podawaj z marynowanym
ananasem ułożonym na wierzchu flanu.