ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówcukier 200 gramówmargaryna 200 gramówcukier waniliowy 2 sztukbudyń śmietankowy 2 sztukkompot z wiśni wydrylowanych (po 1/2l)2 sztukWykonanie:Ciasto: przesianą mąkę posiekać z margaryną, dodać jajka, cukier oraz cukier waniliowy i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć na 30 minut do lodówki.Przecedzić kompot, a wiśnie odłożyć. Na bazie kompotu przygotować budyń. Do ciepłego budyniu włożyć wiśnie i wymieszać.Rozwałkowanym ciastem wyłożyć tortownicę, wyścielona papierem do pieczenia. Uformować brzegi o wysokości 3 cm. Na ciasto wylać ostudzony budyń z wiśniami. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 20 minut. Przed podaniem ciasto schłodzić w lodowce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: