Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
cukier 200 gramów
margaryna 200 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
budyń śmietankowy 2 sztukkompot z
wiśni wydrylowanych (po 1/2l)2 sztukWykonanie:Ciasto: przesianą
mąkę posiekać z
margaryną, dodać
jajka,
cukier oraz
cukier waniliowy i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć na 30 minut do lodówki.Przecedzić kompot, a
wiśnie odłożyć. Na bazie kompotu przygotować
budyń. Do ciepłego budyniu włożyć
wiśnie i wymieszać.Rozwałkowanym
ciastem wyłożyć tortownicę, wyścielona papierem do pieczenia. Uformować brzegi o wysokości 3 cm. Na ciasto wylać ostudzony
budyń z
wiśniami. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni,
potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 20 minut. Przed podaniem ciasto schłodzić w lodowce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: