ßßß Cookit - przepis na Wiśniowe ciasto z budyniem

Wiśniowe ciasto z budyniem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
cukier 200 gramów
margaryna 200 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
budyń śmietankowy 2 sztuk
kompot z wiśni wydrylowanych (po 1/2l)2 sztuk
Wykonanie:
Ciasto: przesianą mąkę posiekać z margaryną, dodać jajka, cukier oraz cukier waniliowy i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć na 30 minut do lodówki.
Przecedzić kompot, a wiśnie odłożyć. Na bazie kompotu przygotować budyń. Do ciepłego budyniu włożyć wiśnie i wymieszać.
Rozwałkowanym ciastem wyłożyć tortownicę, wyścielona papierem do pieczenia. Uformować brzegi o wysokości 3 cm. Na ciasto wylać ostudzony budyń z wiśniami. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 20 minut. Przed podaniem ciasto schłodzić w lodowce.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10893/Wisniowe-ciasto-z-budyniem