ßßß Cookit - przepis na Wiosenna galaretka

Wiosenna galaretka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mieszanka warzywna 500 gramów
żelatyna 5 łyżek deserowych
rosół z kury 4 łyżek stołowych
sól 1 łyżek deserowych
ocet 1 łyżek deserowych
ziele angielskie 5 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
cukier 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Mieszankę warzywną gotować z rosołem instant ok. 15 minut w 1l wody. Warzywa wyjąć z rosołu, przełożyć do formy.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotować 0,5 litra wody z zielem angielskim, liśćmi laurowymi i octem. Doprawić solą i cukrem. Połączyć z namoczoną żelatyną. Wywar przecedzić i zalać warzywa. pozostawić do zastygnięcia.
Uwagi:
mrożona mieszanka warzywna, rosół z kury instant
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3888/Wiosenna-galaretka