Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mieszanka warzywna 500 gramów
żelatyna 5 łyżek deserowychrosół z
kury 4 łyżek stołowych
sól 1 łyżek deserowych
ocet 1 łyżek deserowych
ziele angielskie 5 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
cukier 1 łyżek stołowychWykonanie:
Mieszankę warzywną gotować z rosołem instant ok. 15 minut w 1l
wody. Warzywa wyjąć z rosołu, przełożyć do formy.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej
wody. Zagotować 0,5 litra
wody z
zielem angielskim, liśćmi laurowymi i
octem. Doprawić
solą i
cukrem. Połączyć z namoczoną
żelatyną.
Wywar przecedzić i zalać warzywa. pozostawić do zastygnięcia.Uwagi:
mrożona mieszanka warzywna, rosół z
kury instantAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: