ßßß Cookit - przepis na Węgierki pod kruszonką

Węgierki pod kruszonką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
węgierki 300 gramów
mąka 80 gramów
masło 40 gramów
masło 1 łyżek deserowych
cukier 40 gramów
Cynamon według uznania
miod według uznania
brandy według uznania
Wykonanie:
Kruszonka: zimne masło, mąkę oraz cukier bardzo szybko zagnieść, dodając szczyptę cynamonu. Zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.
Na teflonowej patelni rozpuścić łyżkę masła, wrzucić wypestkowane owoce i smażyć 3 minuty na dużym ogniu. Dodać 4 łyżki płynnego miodu i dusić jeszcze 5 minut z dodatkiem łyżeczki cynamonu. Na koniec dodać 3 łyżki brandy. Zawartość patelni przełożyć do małych form do zapiekania. Ciasto zetrzeć na tarce, by powstała kruszonka. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, tak by kruszonka się wyzłociła.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11422/Wegierki-pod-kruszonka