ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowęgierki 300 gramówmąka 80 gramówmasło 40 gramówmasło 1 łyżek deserowychcukier 40 gramówCynamon według uznaniamiod według uznaniabrandy według uznaniaWykonanie:Kruszonka: zimne masło, mąkę oraz cukier bardzo szybko zagnieść, dodając szczyptę cynamonu. Zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.Na teflonowej patelni rozpuścić łyżkę masła, wrzucić wypestkowane owoce i smażyć 3 minuty na dużym ogniu. Dodać 4 łyżki płynnego miodu i dusić jeszcze 5 minut z dodatkiem łyżeczki cynamonu. Na koniec dodać 3 łyżki brandy. Zawartość patelni przełożyć do małych form do zapiekania. Ciasto zetrzeć na tarce, by powstała kruszonka. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, tak by kruszonka się wyzłociła.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: