Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowęgierki 300 gramów
mąka 80 gramów
masło 40 gramów
masło 1 łyżek deserowych
cukier 40 gramów
Cynamon według uznania
miod według uznania
brandy według uznaniaWykonanie:Kruszonka: zimne
masło,
mąkę oraz
cukier bardzo szybko zagnieść, dodając szczyptę
cynamonu. Zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.Na teflonowej patelni rozpuścić łyżkę
masła, wrzucić wypestkowane
owoce i smażyć 3 minuty na dużym ogniu. Dodać 4 łyżki płynnego
miodu i dusić jeszcze 5 minut z dodatkiem łyżeczki
cynamonu. Na koniec dodać 3 łyżki
brandy. Zawartość patelni przełożyć do małych form do zapiekania. Ciasto zetrzeć na tarce, by powstała kruszonka. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, tak by kruszonka się wyzłociła.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: