Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 1 kostek
cukier 3 szklanek
kakao 2 łyżek stołowych
budyń waniliowy 2 sztuk
mleko 1 szklanek
wafle według uznaniaWykonanie:
Margarynę z
cukrem i
kakaem rozpuścić na ogniu. Budynie rozrobić w
mleku i wlać na gotującą
margarynę. Cały czas mieszając zagotować.Ciepłą masa smarować
wafle.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: Niebieska KokardkaData: 2011-10-19Właśnie zrobiłam. Hm..
Margaryna się zważyła w momencie 'zagotowania', co było i tak minimalne bulgotanie.
Margaryna 'Kasia'.
Budyń oddzielił się od
margaryny, udało się go uratować i wrzucić na
wafle. Beciu, napisz jaki Ty masz na to sposób, może to kwestia odpowiedniego momentu:)Autor: Niebieska KokardkaData: 2011-10-19Dużo czasu minęło. Czy nie chodzi przypadkiem o to, że
margaryna nie ma prawa się zagotować? W innym przypadku się zważy i właśnie wyjdzie płynny krem. Tak samo robi się
polewę czekoladową. Ja chyba jednak spróbuję tego przepisu.Autor: wrrrData: 2011-09-09robiłam tego
wafla..porazka! ! ni epolecam. zrobiła sie rzadka płynna masa, i jak ja mam smarowac tym wafla? wbeznadziejny przepis. Ten co to zamiescil chyba nie robil tego wczesniej w domu. dobrze ze gosci mam jutro wieczorem zdarze zrobic inna maseAutor: Panna KucharkaData: 2010-05-08zawsze mieszajac
margaryne z
cukrem i
kakaem nalezy dodac 2 do 4 łyżek
wody. Inaczej nigdy się nie uda :))Autor: InaData: 2009-02-27Nie
bede z
panem polemizowac . Najlepiej bedzie jak na ten temat wypowiedza sie inni czytelnicy tej stronki . Zaskakujace -oprocz mojej opinii nie ma ani jednej .Najwyrazniej ta stronka nie cieszy sie wielka ,,ogladalnoscia ,, :) i wcale sie temu nie dziwie .Autor:
BeciaData: 2009-02-27Jeśli ktoś nie potrafi rozpuścić, mieszając,
margaryny z
cukrem i
kakaem na małym ogniu, to nie powinien brać się za ten przepis. Proponuję posmarować sobie
wafle dżemem o ulubionym smaku, będzie szybciej, łatwiej i prościej.Autor: InaData: 2009-02-27Nie
bede probowac elektrycznie i nie radze nikomu tego robic . Poza tym powinno tu byc zaznaczone ,ze aby mase doprowadzic do odpowiedniej konsystencji potrzebny jest mikser .Jak napisalam -szkoda skladnikow .Autor: DomiData: 2009-02-26Może warto spróbować mieszać elektrycznie?;))Autor: InaData: 2009-02-26Co to jest?Czy ktos wyprobowal ten przepis zanim go tutaj zamiescil?Robilam wszystko dokladnie wedlg wskazowek i juz na poczatku
cukier pozbijal sie w grudy mimo ze cigle mieszalam go z
margaryna .Porazka !Ostrzegam-szkoda skladnikowDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: