Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 40 dekagramów
brukiew 80 dekagramów
cebula 2 sztuktłuszcz 3 dekagramów
mąka 2 łyżek deserowych
sól według uznania
cukier według uznania
majeranek według uznaniaWykonanie:
Żeberka pociąć na kawałki, posolić i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną w talarki
cebulę i też lekko zrumienić, wszystko wyjąć, a do szybkowaru wsypać
mąkę i wymieszać. Gdy
mąka się lekko Zrumieni, wlać 2 szklanki
wody zagotować i włożyć do niej oczyszczoną i pokrojoną w kostkę
brukiew (kostka o
boku cm) oraz
żeberka z
cebulą. Chwilę gotować bez przykrycia. Posolić, lekko pocukrzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru sprawdzić smak i ewentualnie doprawić
solą i
cukrem, wsypać
majeranek.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: