ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówmasło 200 gramówcukier 100 gramówżółtka 2 sztukśmietana 1,5 łyżek stołowychporzeczki 300 gramówśmietana 1 szklanekmigdały 100 gramówżółtka 5 sztukcukier 100 gramówWykonanie:Przesianą mąkę razem z masłem posiekać nożem. Dodać 100g cukru, 2 żółtka oraz 1,5 łyżki śmietany. Szybko zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folie i wstawić na 30 minut do lodówki. Rozwałkowanym ciastem wyłożyć natłuszczona formę na tarte, uformować brzeg wysokości ok. 5 cm. Ciasto nakłuć gęsto widelcem, przykryć pergaminem i na dno nasypać warstwę suchego grochu. Piec ok. 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na zloty kolor. Usunąć pergamin z grochem.Śmietanę zagotować z obranymi, mielonymi migdałami. % żółtek ubić ze 100g cukru i ubijając, zalać gorącą śmietaną z migdałami. Masę wymieszać z oczyszczonymi owocami i wyłożyć na podpieczony spód. Tartę piec jeszcze 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: