Wykonanie
            Atak cukrzycy ale także jakieś witaminy z 
truskawek.Przygotowanie składa się z 
trzech faz : Przygotowania ciasta kruchego , masy oraz 
bezy.Ciasto kruche robimy z 
masła, 
żółtek, 
cukru oraz 
mąkiZimne 
masło kroimy na kawałki i łączymy z 
cukrem i 
żółtkami oraz 
mąką.Ciasta nie należy wyrabiać zbyt długo ponieważ podwyższymy jego temperaturę.
Ciastem wykładamy naszą formę i pieczemy w temperaturze 180 stopni.Składniki100 g. 
masła100 g. 
mąki100 g. 
cukru3 
żółtkaMasa na tarte :
Żółtka mieszamy z 
cukrem i 
sokiem z limonki, a następnie zaparzamy gorącą 
śmietaną. Garnek stawiamy na mały gaz i cały czas mieszamy rózgą. Czekamy aż masa zgęstnieje.Składniki150 ml. 
śmietany100 g. 
cukru3 
żółtkaGdy dwie wcześniejsze fazy mamy gotowe to wykładamy na spód masę z 
żółtek i 
śmietany, a na to całe 
truskawki.Gdy 
truskawki są już na tarcie ma górę dajemy 
bezę3 
białka jaj miksujemy na sztywną masę z 200 g. 
cukru.Całość pieczemy jeszcze w temperaturze 140 stopni przez 40 minut


