ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegośliwki suszone kalifronijskich 600 gramówimbir świeży 50 gramówskóra z pomarańczy 1/2 sztukskóra z cytryny 1/2 sztukcynamonu 1 sztukgoździki 2 sztukcukier 20 gramówwino czerwone 3 dekalitrówwoda z namoczonych śliwek 1 dekalitrówWykonanie:Dzień wcześniej namocz śliwki w 4 szklankach zimnej przegotowanej wody.Następnego dnia odsącz śliwki, pokrój skórkę z owoców cytrusowych na bardzo drobne kawałki. W naczyniu zagotuj czerwone wino, dodaj wodę z na¬moczonych śliwek, kawałki skórek i sok z owoców cytrusowych, laskę cynamonu, goździki i cukier. Następnie dodaj śliwki. Ponownie zagotuj, przykryj i dokończ gotowanie na wyłączonym źródle energii. 1/2 godziny później przełóż deser do naczynia i pozostaw na minimum 24 godziny. Na sześć godzin przed podaniem zbierz trochę soku, wlej do płaskiego naczynia i wstaw do zamrażarki. Śliwki włóż do czarek razem z sokiem, widelcem zdrap zamrożony sok, aby otrzymać blaszki lodowe.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: