ßßß
 
            
         Kompot z suszonych wędzonych śliwek to nieodzowny element wigilijnej kolacji. To jedno z obowiązkowych dwunastu dań wieczerzy. Doskonale smakuje jako deser, bo obfitej kolacji, ponieważ śliwki wspaniale wpływają na trawienie. Na blogu znajdziecie również kompot z suszonych owoców z cytrusami .
Kompot z suszonych wędzonych śliwek to nieodzowny element wigilijnej kolacji. To jedno z obowiązkowych dwunastu dań wieczerzy. Doskonale smakuje jako deser, bo obfitej kolacji, ponieważ śliwki wspaniale wpływają na trawienie. Na blogu znajdziecie również kompot z suszonych owoców z cytrusami . Kompot z suszonych wędzonych śliwekCzas przygotowania: 20 minut + czas moczeniaSkładniki:300 g suszonych wędzonych śliwek1000 ml wody2 łyżki cukru1/2 łyżeczki mielonych goździków1/2 łyżeczki mielonego cynamonuWykonanie:Śliwki wkładamy do garnuszka, zalewamy zimną wodą, przykrywamy i odstawmy na 4 godziny. Po tym czasie garnek stawiamy na kuchence, dodajemy cukier, przyprawy i gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Kompot odstawiamy do całkowego wystudzenia.
Kompot z suszonych wędzonych śliwekCzas przygotowania: 20 minut + czas moczeniaSkładniki:300 g suszonych wędzonych śliwek1000 ml wody2 łyżki cukru1/2 łyżeczki mielonych goździków1/2 łyżeczki mielonego cynamonuWykonanie:Śliwki wkładamy do garnuszka, zalewamy zimną wodą, przykrywamy i odstawmy na 4 godziny. Po tym czasie garnek stawiamy na kuchence, dodajemy cukier, przyprawy i gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Kompot odstawiamy do całkowego wystudzenia.