Wykonanie
            « Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 95 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
tuszka zajęcza 1 sztuk
słonina 25 dekagramów
cebula 3 sztuk
chleb czarny 2 sztuk
mąka według uznania
wino czerwone 60 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso zajęcze wyluzować z kości, pokrajać na spore kawałki (wielkości pudełka zapałek), posypać 
pieprzem, 
solą i obtoczyć w 
mące. 
Słoninę i 
cebulę pokrajać na cienkie plastry, 
chleb pokruszyć. W małych, emaliowanych garnuszkach lub głębszych kokilkach układać warstwami: 
słoninę, okruchy 
chleba, 
mięso i 
cebulę. Każdą porcję zalać 
winem tak, aby przykryło 3/4 zawartości. Ustawić na gorącej blasze kuchennej lub w piekarniku. Dusić na niewielkim ogniu ok. 1,5 godz.Uwagi:2 kromki czarnego 
chlebaPotrawy z 
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z 
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: