Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 225 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
herbatniki 250 gramów
masło 125 gramów
twaróg 750 gramów
cukier 115 gramów
sok z cytryny 100 mililitrów
jajka 3 sztuk
cukier puder 100 gramów
mleko skondensowane 240 mililitrów
skórka z cytryny 1 sztuklistki
mięty według uznania
cukier puder według uznania
sok z cytryny 1 sztukWykonanie:Przygotuj spód - pokrusz
herbatniki i wymieszaj z roztopionym
masłem. Rozprowadź masę na danie i zrób rant wokół tortownicy o średnicy 22 cm, starannie dociskając łyżką. Wstaw na 30 min. do lodówki.Podgrzej piekarnik do temp. 170 st. Jeśli
twaróg jest ścisły, pokrusz go nad miską na kawałki; w innym przypadku przełóż go po prostu łyżką. Dodaj
cukier i ucieraj na gładką masę. Wlej
sok z cytryny, a następnie wbijaj po kolei
jajka, cały czas ucierając.Przełóż masę na spód
herbatnikowy i piecz przez godzinę. Pozostaw do ostygnięcia w temp. pokojowej, a następnie wstaw do lodówki na 3 godziny.Przygotuj sos
cytrynowy. Do miski ze skondensowanym
mlekiem dodaj
cukier i ubijaj, aż się rozpuści. Wtedy dodaj skórkę i
sok z cytryny.Ostrożnie wyjmij sernik z formy. Polej go sosem
cytrynowym, udekoruj listkami
mięty i oprósz
cukrem pudrem. Podawaj natychmiast.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor:
kamakoData: 2011-01-13dodajemy
mleko skondensowane slodzone czy nie slodone?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: