Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka tortowa 1 szklanek
cukier puder według uznania
truskawki 300 gramów
cukier żelujący 2:1 150 gramówWykonanie:Utrzeć
żółtka z
cukrem na gładką masę. Z
białek ubić sztywną pianę. Do
żółtek dodać partiami pianę i przesianą
mąkę, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do dużej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Upieczony
biszkopt wyłożyć na ściereczkę i zwinąć lekko ciasto w rulon, razem ze ściereczką, a papier wcześniej usunąć i pozostawić do ostygnięcia.Oczyszczone, pokrojone
truskawki zasypać
cukrem żelującym i gotować 2 minuty, od chwili zawrzenia, mieszając. Odstawić do ostygnięcia.Rozwinąć
biszkopt, a ściereczkę usunąć. Ciasto posmarować
dżemem truskawkowym (można tez użyć przygotowanego wcześniej
przetworu), dokładnie zwinąć roladę i posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: