ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukcukier 1 szklanekmąka tortowa 1 szklanekcukier puder według uznaniatruskawki 300 gramówcukier żelujący 2:1 150 gramówWykonanie:Utrzeć żółtka z cukrem na gładką masę. Z białek ubić sztywną pianę. Do żółtek dodać partiami pianę i przesianą mąkę, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do dużej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Upieczony biszkopt wyłożyć na ściereczkę i zwinąć lekko ciasto w rulon, razem ze ściereczką, a papier wcześniej usunąć i pozostawić do ostygnięcia.Oczyszczone, pokrojone truskawki zasypać cukrem żelującym i gotować 2 minuty, od chwili zawrzenia, mieszając. Odstawić do ostygnięcia.Rozwinąć biszkopt, a ściereczkę usunąć. Ciasto posmarować dżemem truskawkowym (można tez użyć przygotowanego wcześniej przetworu), dokładnie zwinąć roladę i posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: