ßßß Cookit - przepis na Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 24
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
margaryna Kasia 1 kostek
śmietana kwaśna 1 szklanek
drożdże 5 dekagramów
cukier 1 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
Wykonanie:
Mąkę, cukier waniliowy oraz margarynę siekamy nożem. Zrobić dołek, do którego wlewamy rozmieszane: śmietanę, drożdże, cukier, jajko. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na 1h. Zrobić trzy części, które rozwałkowujemy na 3 koła. Każde z nich podzielić na 8 części(trójkątów). Do każdego trójkąta włożyć nadzienie i zwinąć w rogalik. Posmarować mlekiem lub białkiem i piec w temperaturze 200 stopni. Polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Uwagi:
Nadzienia:
powidła, drzem, nutella.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Komentarze:
Autor: Iza
Data: 2011-12-06
Pewnie do momentu kiedy się zarumienią , zazwyczaj tak bywa z rogalami. Pozdrawiam
Autor: [email protected]
Data: 2011-11-27
Jak długo piec ?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5316/Rogaliki-drozdzowe