ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 24(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówcukier waniliowy 1 sztukmargaryna Kasia 1 kostekśmietana kwaśna 1 szklanekdrożdże 5 dekagramówcukier 1 łyżek stołowychjajko 1 sztukWykonanie:Mąkę, cukier waniliowy oraz margarynę siekamy nożem. Zrobić dołek, do którego wlewamy rozmieszane: śmietanę, drożdże, cukier, jajko. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na 1h. Zrobić trzy części, które rozwałkowujemy na 3 koła. Każde z nich podzielić na 8 części(trójkątów). Do każdego trójkąta włożyć nadzienie i zwinąć w rogalik. Posmarować mlekiem lub białkiem i piec w temperaturze 200 stopni. Polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.Uwagi:Nadzienia:powidła, drzem, nutella.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKomentarze:Autor: IzaData: 2011-12-06Pewnie do momentu kiedy się zarumienią , zazwyczaj tak bywa z rogalami. PozdrawiamAutor: [email protected]Data: 2011-11-27Jak długo piec ?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: