Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
rabarbar 0.7 kilogramów
mąka 3 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
margaryna 1 sztuk
jajko 2 sztukWykonanie:
Rabarbar pokroić drobno, dodać łyżkę
cukru, szczyptę
soli, łyżkę
wody, dusić 4 min pod przykrywką a następnie zwiększyć ogień i odparować. Dodać
mąkę, wymieszać, dodać
żółtka i ubitą na sztywno pianę. Kłaść łyżką racuszki na gorący tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane
cukrem pudrem.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: