ßßß Cookit - przepis na Racuchy z rabarbaru

Racuchy z rabarbaru

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
rabarbar 0.7 kilogramów
mąka 3 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
margaryna 1 sztuk
jajko 2 sztuk
Wykonanie:
Rabarbar pokroić drobno, dodać łyżkę cukru, szczyptę soli, łyżkę wody, dusić 4 min pod przykrywką a następnie zwiększyć ogień i odparować. Dodać mąkę, wymieszać, dodać żółtka i ubitą na sztywno pianę. Kłaść łyżką racuszki na gorący tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/261/Racuchy-z-rabarbaru