Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jogurt naturalny 400 gramów
cukier puder 3 łyżek stołowych
galaretka owocowa 2 sztuk
owoce według uznania
bita śmietana 4 łyżek stołowychWykonanie:Jedną
galaretkę rozpuścić w szklance
wody, drugą wg przepisu na opakowaniu, wystudzić.
Jogurt z
cukrem pudrem ubić mikserem, dodać płynną
galaretkę (tę rozpuszczoną w szklance
wody). Rozlać do pucharków i pozostawić do skrzepnięcia. Na kremie
jogurtowym poukładać
owoce i zalać drugą
galaretką. Ozdobić
bitą śmietaną. Można udekorować listkami
melisy.Uwagi:Jeśli używamy
owoców mrożonych, do
galaretki dodajemy nieco mniej
wody.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: