ßßß Cookit - przepis na Precelki makowe

Precelki makowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
mak 100 gramów
cukier 100 gramów
masło 100 gramów
miód 100 gramów
żółtka 4 sztuk
sól 1 szczypta
mak według uznania
Wykonanie:
Do przesianej mąki dodać, masło, cukier, miód, żółtka, mak oraz sól i szybko zagnieść ciasto. podzielić je na kilka kawałków i z każdego formować, rolując na stolnicy, cienkie wałeczki. Nadać im kształt precelków. Układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, każdy po nakłuwać wykałaczką. Zapiekać ok. 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na złoty kolor. Wystudzone ciastka można polukrować i zaraz posypać makiem, zanim lukier zdąży zastygnąć.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Powyżej 1 roku
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11820/Precelki-makowe