Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
mak 100 gramów
cukier 100 gramów
masło 100 gramów
miód 100 gramów
żółtka 4 sztuk
sól 1 szczypta
mak według uznaniaWykonanie:Do przesianej
mąki dodać,
masło,
cukier,
miód,
żółtka,
mak oraz
sól i szybko zagnieść ciasto. podzielić je na kilka kawałków i z każdego formować, rolując na stolnicy, cienkie wałeczki. Nadać im kształt
precelków. Układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, każdy po nakłuwać wykałaczką. Zapiekać ok. 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na złoty kolor. Wystudzone
ciastka można polukrować i zaraz posypać
makiem, zanim
lukier zdąży zastygnąć.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: