Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron chiński jajeczny 510 gramów
wieprzowina mielona 255 gramów
sos sojowy 1 łyżek stołowych
sherry wytrawne 1 łyżek stołowych
mąka kukurydziana 1 łyżek deserowych
olej roślinny 2 łyżek deserowych
dymka 3 sztuk
imbir 1 łyżek deserowych
marchew 1 sztuksos z
czarnej fasoli 3 łyżek stołowych
wywar z kurczaka 145 mililitrówWykonanie:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem, odcedzić. W głębokim naczyniu wymieszać
mięso,
sos sojowy,
sherry i
mąkę. W woku lub na dużej patelni o grubym dnie, na gorącym
oleju, smażyć 30 sekund
dymkę i
imbir. Następnie dodać
mięso i
marchewkę, smażyć 5-10 minut, aż
mięso się zarumieni. Wymieszać z sosem z
czarnej fasoli. Dolać
wywar i zagotować. Następnie dodać
makaron i gotować bez przykrycia 3-5 minut, aż
wywar nieco odparuje, a
makaron się podgrzeje. Udekorować
dymką.Uwagi:2 x 255 g chińskiego
makaronu jajecznego (2 opakowania), 2
dymki drobno pokrojone i 1 do dekoracji,
marchwe drobno posiekana,
imbir startyKuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: LidkaData: 2009-09-03Posłuchaj chińczyk Ci w niczym nie pomoże.....wystarczy odwiedzić dobry market....a nie piekło. pozdrawiamAutor: LichtsynData: 2009-08-31a przepis na
makaron jajeczny
chinski to szukaj czlowieku w piekle nie??
Bede musial pytac chinczyków - oni sa jeszcze normalni i umia go robic a nie tylko kupowacDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: