ßßß Cookit - przepis na Smażony makaron z wieprzowiną i imbirem

Smażony makaron z wieprzowiną i imbirem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron chiński jajeczny 510 gramów
wieprzowina mielona 255 gramów
sos sojowy 1 łyżek stołowych
sherry wytrawne 1 łyżek stołowych
mąka kukurydziana 1 łyżek deserowych
olej roślinny 2 łyżek deserowych
dymka 3 sztuk
imbir 1 łyżek deserowych
marchew 1 sztuk
sos z czarnej fasoli 3 łyżek stołowych
wywar z kurczaka 145 mililitrów
Wykonanie:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem, odcedzić. W głębokim naczyniu wymieszać mięso, sos sojowy, sherry i mąkę. W woku lub na dużej patelni o grubym dnie, na gorącym oleju, smażyć 30 sekund dymkę i imbir. Następnie dodać mięso i marchewkę, smażyć 5-10 minut, aż mięso się zarumieni. Wymieszać z sosem z czarnej fasoli. Dolać wywar i zagotować. Następnie dodać makaron i gotować bez przykrycia 3-5 minut, aż wywar nieco odparuje, a makaron się podgrzeje. Udekorować dymką.
Uwagi:
2 x 255 g chińskiego makaronu jajecznego (2 opakowania), 2 dymki drobno pokrojone i 1 do dekoracji, marchwe drobno posiekana, imbir starty
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Lidka
Data: 2009-09-03
Posłuchaj chińczyk Ci w niczym nie pomoże.....wystarczy odwiedzić dobry market....a nie piekło. pozdrawiam
Autor: Lichtsyn
Data: 2009-08-31
a przepis na makaron jajeczny chinski to szukaj czlowieku w piekle nie?? Bede musial pytac chinczyków - oni sa jeszcze normalni i umia go robic a nie tylko kupowac
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1146/Smazony-makaron-z-wieprzowina-i-imbirem