Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztukmarcepan 200 gramów
margaryna 220 gramów
cukier 0,75 szklanek
cukier 1 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
płatki migdałowe 30 gramów
mąka 250 gramów
mąka ziemniaczana 50 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
śliwki 1 kilogramówWykonanie:
Płatki migdałowe zrumienić, a marcepan posiekać. Miękkie 200g
margaryny utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowym. Marcepan utrzeć, dodając do niego kolejno
jajka. Dodać partiami
mąki wymieszane z proszkiem. Wszystkie składniki dobrze połączyć. Ciasto marcepanowe przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Oczyszczone
śliwki przepołowić i wyjąć pestki.
Owoce rozłożyć na cieście. Piec ok. 60 minut w 175 stopniach, ostudzić. Ciasto można podawać z
bitą śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: