ßßß Cookit - przepis na Pieczone jabłka na grzankach

Pieczone jabłka na grzankach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka 4 sztuk
chleb kromki 4 sztuk
miód 4 łyżek stołowych
Cynamon 4 szczypta
masło 80 gramów
wino jabłkowe musujące 1 szklanek
Wykonanie:
Jabłka umyć, osuszyć i odciąć od góry grube plastry. Gniazda nasienne wydrążyć łyżeczką, tak by powstały jabłkowe miseczki. Schłodzone masło podzielić na 4 cienkie plasterki. kromki chleba ułożyć w formie wyścielonej folią aluminiową, a na nich położyć jabłka. Do każdego jabłka wlać łyżkę miodu, posypać cynamonem i przykryć odciętymi plastrami, na wierzchu położyć po płatku masła. Do formy wlać wino. Piec ok. 30 minut w 150 stopniach. Upieczone jabłka wraz z tostami ułożyć na talerzu.
Uwagi:
Kromki chleba tostowego pszennego. Wino jabłkowe musujące -cydr.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10010/Pieczone-jablka-na-grzankach