ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 4 sztukchleb kromki 4 sztukmiód 4 łyżek stołowychCynamon 4 szczyptamasło 80 gramówwino jabłkowe musujące 1 szklanekWykonanie:Jabłka umyć, osuszyć i odciąć od góry grube plastry. Gniazda nasienne wydrążyć łyżeczką, tak by powstały jabłkowe miseczki. Schłodzone masło podzielić na 4 cienkie plasterki. kromki chleba ułożyć w formie wyścielonej folią aluminiową, a na nich położyć jabłka. Do każdego jabłka wlać łyżkę miodu, posypać cynamonem i przykryć odciętymi plastrami, na wierzchu położyć po płatku masła. Do formy wlać wino. Piec ok. 30 minut w 150 stopniach. Upieczone jabłka wraz z tostami ułożyć na talerzu.Uwagi:Kromki chleba tostowego pszennego. Wino jabłkowe musujące -cydr.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: