Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 4 sztuk
chleb kromki 4 sztuk
miód 4 łyżek stołowych
Cynamon 4 szczypta
masło 80 gramów
wino jabłkowe musujące 1 szklanekWykonanie:
Jabłka umyć, osuszyć i odciąć od góry grube plastry. Gniazda nasienne wydrążyć łyżeczką, tak by powstały
jabłkowe miseczki. Schłodzone
masło podzielić na 4 cienkie plasterki. kromki
chleba ułożyć w formie wyścielonej folią aluminiową, a na nich położyć
jabłka. Do każdego
jabłka wlać łyżkę
miodu, posypać
cynamonem i przykryć odciętymi plastrami, na wierzchu położyć po
płatku masła. Do formy wlać
wino. Piec ok. 30 minut w 150 stopniach. Upieczone
jabłka wraz z tostami ułożyć na talerzu.Uwagi:Kromki
chleba tostowego pszennego.
Wino jabłkowe musujące -cydr.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: