Wykonanie
"Wicher wieje, szybko
tracą liść jabłonie...Spójrzcie, tam, u szczytu jednej,
jabłko płonie!Minął zbiorów czas, lecz ono pozostało,Choć rozbłyska w słońcu barwą tak dojrzałą."
Maria Pawlikowska-JasnorzewskaOstatnie
jabłka z działki, grabienie liści, przycinanie krzaków
owocowych i danie, które zawsze kojarzy mi się z jesienią. Słodkie
jabłka pachnące
cynamonem...
Składniki:2-3
jabłkaSzczypta
cynamonuŁyżeczka
masłaŁyżeczka
mioduDwie garście
makaronuMakaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na cząstki. Podsmażamy na
maśle, aż
owoce rozpadną się i powstanie gęsta masa.Dodajemy
miód, mieszamy z
makaronem.Przekładamy na talerz i posypujemy
cynamonem.Smacznego!