Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 1.5 szklanek
cukier 1.8 szklanek
masło 17 dekagramów
żółtko 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
margaryna 2 łyżek stołowych
czekolada mleczna 7 dekagramów
orzechy laskowe 10 dekagramów
białko 2 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:
Masło utrzeć z
cukrem (1,5 szklanki) na gładką masę. Dodać
żółtka,
mąkę i
cukier waniliowy. Formę do pieczenia wysmarować
margaryną i przełożyć do niej ciasto. WIERZCHNIA WARSTWA : Z
białek i szczypty
soli ubijać pianę, dodając stopniowo
cukier. Następnie do piany wsypać
orzechy, rozdrobnioną
czekoladę i delikatnie wymieszać. Rozłożyć pianę równą warstwą na powierzchni ciasta. Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do temp.165- -180 st.C i piec 30 min na jasnozłoty kolor. Po upieczeniu pokroić na kwadraty.Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: moniaData: 2006-08-26To ciasto jest pyszne i nie takie drogie. Bardzo się ciesze że są takie strony w internecie jak np.ta.Lubię do niej często zaglądać dziękuję że wymyśliliście taką stronęDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: