ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoprzyprawa jarzynowa 1 łyżek stołowychpolędwica kotlety 4 sztukolej 1 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychpieprz zielony, ziarka 3 łyżek deserowychśmietana 2 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychWykonanie:Kotlety natrzeć przyprawą jarzynową i usmażyć na oleju. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w szklance zimnej wody i połączyć z roztopionym masłem. Łyżeczkę pieprzu rozdrobnić i dodać do sosu razem z pozostałymi całymi ziarnami. Sos doprawić śmietaną, przyprawą jarzynową i sokiem z cytryny. gotować 5 minut. kotlety podawać z sosem i ziemniakami puree lub ryżem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: