Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
przyprawa jarzynowa 1 łyżek stołowych
polędwica kotlety 4 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
pieprz zielony, ziarka 3 łyżek deserowych
śmietana 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowychWykonanie:Kotlety natrzeć przyprawą jarzynową i usmażyć na
oleju.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w szklance zimnej
wody i połączyć z roztopionym
masłem. Łyżeczkę
pieprzu rozdrobnić i dodać do sosu razem z pozostałymi całymi ziarnami. Sos doprawić
śmietaną, przyprawą jarzynową i
sokiem z cytryny. gotować 5 minut. kotlety podawać z sosem i
ziemniakami puree lub
ryżem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: