ßßß Cookit - przepis na Filety z perlicy z zielonym pieprzem

Filety z perlicy z zielonym pieprzem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z perlicy wielkopolskiej 4 sztuk
masło 20 dekagramów
dymka 2 sztuk
śmietana słodka 4 łyżek stołowych
pieprz zielony 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Rozpuścić na patelni masło i zarumienić równo przyprawione solą i pieprzem filety. Dorzucić posiekana dymkę i piec pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 5 - 8 minut. Po tym czasie dodać pieprz zielony i śmietanę, dobrze wymieszać i dusić jeszcze przez 8 - 10 minut.
Podawać z ryżem lub pieczonymi ćwiartkami ziemniaków.
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3857/Filety-z-perlicy-z-zielonym-pieprzem