Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filet z perlicy wielkopolskiej 4 sztuk
masło 20 dekagramów
dymka 2 sztuk
śmietana słodka 4 łyżek stołowych
pieprz zielony 2 łyżek stołowychWykonanie:Rozpuścić na patelni
masło i zarumienić równo przyprawione
solą i
pieprzem filety. Dorzucić posiekana
dymkę i piec pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 5 - 8 minut. Po tym czasie dodać
pieprz zielony i
śmietanę, dobrze wymieszać i dusić jeszcze przez 8 - 10 minut.Podawać z
ryżem lub pieczonymi ćwiartkami
ziemniaków.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: