ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada gorzka 150 gramówjajka 2 sztukcukier 3 łyżek stołowychkakao 1 łyżek deserowychsok z pomarańczy 20 mililitrówśmietana kremówka 200 mililitrówpomarańcze 4 sztukWykonanie:Połamana czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Żółtka ubić z 2 łyżkami cukru na puszystą masę i wymieszać z kakao i sokiem pomarańczowym. Białka ubić z resztą cukru na sztywna pianę. Ubijając, stopniowo dodawać stopiona czekoladę. Schłodzona śmietanę ubić na sztywno i powoli dodawać, razem z pianą, do masy jajecznej. Mus odstawić na noc do lodówki.Porcje musu nakładać na talerzyki, obok musu układać odfiletowane cząstki pomarańczy. Deser można polać likierem pomarańczowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: