Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 500 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek stołowychsos z
czarnej fasoli 1.5 łyżek deserowych
sól 2 łyżek deserowych
sherry wytrawne 2.5 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
przyprawa chińska 1 łyżek deserowychbarwnik do żywności czerwony 1 łyżek deserowych
miód 1 łyżek stołowych
olej sezamowy 1 łyżek stołowychWykonanie:
Wieprzowinę pokroić w cienkie plasterki. W głębokim rondlu dokładnie zmieszać
cukier,
sos sojowy, sos z
czarnej fasoli,
sól,
sherry,
czosnek, przyprawę chińską i barwnik do żywności. Dodać
mięso, wymieszać, odstawić na 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Od czasu do czasu zamieszać. Podgrzać piekarnik do temperatury 200°C.
Mięso przełożyć do naczynia do pieczenia i piec 15 minut z odrobiną
oleju. W trakcie pieczenia zalać
mięso mieszanką
miodu i
oleju sezamowego, piec kolejne 15 minut. Odstawić do wystygnięcia. Pokroić w wąskie paski. Podawać na zimno lub na gorąco.Uwagi:
Sos sojowy jasny, ząbki
czosnku rozgniećKuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: