ßßß Cookit - przepis na Pieczeń w winnej galarecie

Pieczeń w winnej galarecie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczeń wieprzowa 6 sztuk
bulion 1 szklanek
majonez 2 łyżek stołowych
wino białe 1 szklanek
sok cytrynowy według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
żelatyna 3 łyżek deserowych
ogórek konserwowy 3 sztuk
pieczarka marynowana 6 sztuk
śliwka 4 sztuk
Wykonanie:
Mięso posmarować majonezem i zwinąć w rulony. Żelatynę zalać 0,5 szklanki zimnej wody, a gdy napęcznieje rozpuścić w gorącym rosole. Wlać wino i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wylać na półmisek trochę krzepnącej galarety, odstawić do stężenia. ułożyć na niej rulony i udekorować pokrojonymi ogórkami, grzybkami oraz figami lub śliwkami. Zalać resztą galarety i za studzić w lodówce.
Uwagi:
Pieczeń wieprzową kroimy na 6 równych plastrów.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3437/Pieczen-w-winnej-galarecie