Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczeń wieprzowa 6 sztuk
bulion 1 szklanek
majonez 2 łyżek stołowych
wino białe 1 szklanek
sok cytrynowy według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
żelatyna 3 łyżek deserowych
ogórek konserwowy 3 sztuk
pieczarka marynowana 6 sztuk
śliwka 4 sztukWykonanie:
Mięso posmarować
majonezem i zwinąć w rulony.
Żelatynę zalać 0,5 szklanki zimnej
wody, a gdy napęcznieje rozpuścić w gorącym rosole. Wlać
wino i doprawić do smaku
sokiem z cytryny,
solą i
pieprzem. Wylać na półmisek trochę krzepnącej galarety, odstawić do stężenia. ułożyć na niej rulony i udekorować pokrojonymi
ogórkami,
grzybkami oraz
figami lub
śliwkami. Zalać resztą galarety i za studzić w lodówce.Uwagi:
Pieczeń wieprzową kroimy na 6 równych plastrów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: