Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina 60 dekagramów
czosnek 3 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
oliwa 1 łyżek stołowychWykonanie:
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć. Natrzeć starannie
czosnkiem roztartym z
solą i wymieszanym z
pieprzem. Ułożyć w misce, przykryć, postawić na ok. 1 godz. w lodówce. Wyjęte z lodówki
mięso posmarować równomiernie
oliwą lub
olejem. Ułożyć na dostatecznie dużym kawałku folii aluminiowej, owinąć, ułożyć w brytfannie, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec. Pieczeń powinna się równomiernie zrumienić. Upieczone
mięso odwinąć z folii, pokrajać w plasterki w poprzek włókien, ułożyć na półmisku, obłożyć pieczonymi
ziemniakami (1-2 na porcję). Podawać z dodatkiem surówek z
zielonej sałaty lub ze świeżych
ogórków i z musem z
jabłek. Pieczeń można także podawać na zimno z
sałatkami z warzyw.Uwagi:
cielęcina lub
mięso z jagnięcia bez kości,
oliwa lub
olejPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: