Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
lody waniliowe 6 porcja
brzoskwinie 3 sztukpuree
malinowe 6 łyżek stołowych
cukier 1,5 szklanekWykonanie:1.
Brzoskwinie opłukać, przekroić na połówki i usunąć pestki. Zagotować w rondelku 1/2 litra
wody. Do wrzątku wsypać
cukier. Gotować na małym ogniu, aż powstanie
syrop. Wrzucić do niego
brzoskwinie i kilka minut gotować.
Owoce wyjąć z
syropu i delikatnie odsączyć.2.
Lody przełożyć do pucharków, na nich ułożyć połówki
brzoskwiń. Deser polać puree
malinowym.3.Melbę można posypać drobno posiekanymi
orzechami pistacjowymi lub zmielonymi migdałowymi. Jeśli nie ma świerzych
brzoskwiń, doskonale zastąpią je
owoce z puszki. Wtedy nie przygotowuje się
syropu, tylko gotuje
brzoskwinie w zalewieAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: