ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegolody waniliowe 6 porcjabrzoskwinie 3 sztukpuree malinowe 6 łyżek stołowychcukier 1,5 szklanekWykonanie:1. Brzoskwinie opłukać, przekroić na połówki i usunąć pestki. Zagotować w rondelku 1/2 litra wody. Do wrzątku wsypać cukier. Gotować na małym ogniu, aż powstanie syrop. Wrzucić do niego brzoskwinie i kilka minut gotować. Owoce wyjąć z syropu i delikatnie odsączyć.2. Lody przełożyć do pucharków, na nich ułożyć połówki brzoskwiń. Deser polać puree malinowym.3.Melbę można posypać drobno posiekanymi orzechami pistacjowymi lub zmielonymi migdałowymi. Jeśli nie ma świerzych brzoskwiń, doskonale zastąpią je owoce z puszki. Wtedy nie przygotowuje się syropu, tylko gotuje brzoskwinie w zalewieAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: