Wykonanie
Maliny z
cukrem są bardzo aromatyczną propozycją na zamknięcie lata w słoiku. Wykorzystuję je do
herbaty, polewania
lodów, naleśników, ...

Składniki:
malinycukierWykonanie:Zdrowe
maliny wkładamy do słoików. Staramy się, aby weszło ich jak najwięcej. Do słoików wsypujemy również
cukier. Ponieważ ja lubię , gdy sok z
malin jest mocno słodki, do słoików półlitrowych dałam 10 czubatych łyżeczek
cukru. Jednak można dać go mniej. Ilość
cukru zależy od naszych upodobań.Słoiki zakręcamy. Na dno garnka wkładamy ściereczkę, a na niej układamy słoiki z
malinami. Do garnka wlewamy
wodę do 3/4 wysokości słoików. Pasteryzujemy 25 - 30 minut lub do momentu rozpuszczenia się
cukru.Smacznego :)Przepis dołączam do akcji kulinarnej: