Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
płatki migdałowe 3 dekagramów
śmietana kremówka 20 dekagramów
cukier waniliowy 1 sztuk
ajerkoniak 100 mililitrów
polewa czekoladowa 8 dekagramów
lody waniliowe 4 sztukWykonanie:Na patelni bez tłuszczu, mieszając, aby się nie przypaliły, uprażyć na złoty kolor
płatki migdałów.
Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania powoli dosypywać
cukier waniliowy, a następnie wlewać cienkim strumieniem, małe porcje
ajerkoniaku. Powstały sos wstawić do lodówki, mocno schłodzić. Polewę posiekać, rozpuścić w kąpieli
wodnej. Na talerzykach układać po kulce
lodów. Natychmiast polać
czekoladą, posypać
migdałami. Oblać wkoło sosem
ajerkoniakowym.Uwagi:4 kulki
lodów waniliowychCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: