Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ananas w puszce 1 sztuk
wino białe wytrawne 1 litrów
cukier 150 gramów
skórka z cytryny według uznania
koniak 60 mililitrów
sorbet cytrynowy według uznania
maraschino 60 mililitrów
szampan 0.75 litrówWykonanie:Plastry
ananasa podzielić na cztery części, posypać
cukrem i w szklanym dzbanie odstawić na godzinę, aby puściły sok. Dodać
skórkę cytrynową i
pomarańczową, dolać
wino,
koniak i
maraschino, przykryć i na 2 godz. wstawić do lodówki. Na 10 min przed podaniem zalać
szampanem.
AlkoholeCiasta i DeseryKuchnia WęgierskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: