ßßß Cookit - przepis na Kruszon ananasowy

Kruszon ananasowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ananas w puszce 1 sztuk
wino białe wytrawne 1 litrów
cukier 150 gramów
skórka z cytryny według uznania
koniak 60 mililitrów
sorbet cytrynowy według uznania
maraschino 60 mililitrów
szampan 0.75 litrów
Wykonanie:
Plastry ananasa podzielić na cztery części, posypać cukrem i w szklanym dzbanie odstawić na godzinę, aby puściły sok. Dodać skórkę cytrynową i pomarańczową, dolać wino, koniak i maraschino, przykryć i na 2 godz. wstawić do lodówki. Na 10 min przed podaniem zalać szampanem.
Alkohole
Ciasta i Desery
Kuchnia Węgierska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1380/Kruszon-ananasowy