Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
pomarańcza 1/2 sztuk
cytryna 1 sztuk
koniak 45 mililitrów
Cukier - kostka 1 sztuk
Likier Kahlua 10 mililitrówWykonanie:Obrać
pomarańczę i
cytrynę, starając się, aby przy skórce pozostało jak najmniej białej części. Do małego rondelka wlać
koniak, przełożyć skórkę z
owoców, dodać kostkę
cukru. Lekko podgrzać i zdjąć z ognia. Zapalić zapałkę i potrzymać nad powierzchnią płynu. Opary
alkoholu powinny palić się małym niebieskim płomieniem, który należy zdmuchnąć po minucie. Dodać do rondelka Kahluę, zamieszać i przecedzić do żaroodpornego kieliszka. Ozdobić spiralą ze
skórki pomarańczowej, nadzianą na koktajlową wykałaczkę. Podawać gorący.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeDrinki (z
Koniakiem)KoktajleKuchnia AngielskaKomentarze:Autor: aisha40Data: 2009-04-20polecam... bardzo dobre na impreski:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: