ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegocukier 2 sztukangostura 40 mililitrówpomarańcza 2 sztukcytryna 2 sztukSzkocka 15 mililitrówBenedictine 20 mililitrówwoda gazowana 45 mililitrówWykonanie:Kostki cukru umieścić na dnie wysokiej smukłej szklanki, wlać angosturę i odstawić. Kiedy cukier się nasączy, włożyć cząstki pomarańczy i cytryny, a następnie koktajlową pałeczką wycisnąć z nich sok. Napełnić szklankę tłuczonym lodem. Dodać whisky i Benedictine, zamieszać pałeczką. Uzupełnić oziębioną wodą gazowaną. Podawać z pałeczką, aby można było wycisnąć więcej soku. Udekorować wisienką maroschino.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!AlkoholeDrinki (z Whisky)KoktajleDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: