ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość CzegoMiałki cukier 1 łyżek stołowychŚwieża mięta - liście 8 sztukgorąca woda 1 łyżek stołowychBourbon 45 mililitrówWykonanie:Wsypać cukier do moździerza lub szklanicy barowej. Listki mięty rozdrobnić i dodać do cukru. Zmiażdżyć kawałeczki tłuczkiem lub pałeczką koktajlową z pogrubionym końcem, aby mięta puściła sok, uwalniając aromat i barwę. Wlać gorącą wodę i dobrze wszystko wymieszać. Przełożyć do wysokiej szklanki do long drinków, w połowie napełnionej kruszonym lodem. Dodać bourbon. Mieszać tak długo, aż szklanka pokryje się rosą. Odstawić na dwie minuty, aby topniejący lekko lód rozcieńczył drink.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!AlkoholeDrinki (z Whisky)KoktajleDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: