ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowino białe wytrawne 2 szklanekananas w puszce 1 sztukwiśnia z konfitury 20 sztukcytryna 0.5 sztukcukier 0.5 szklanekżelatyna 2 łyżek deserowychWykonanie:Ananasa przecedzić, dodać do tej zalewy wino, sok oraz otartą skórkę z cytryny, doprawic do smaku cukrem, dodać rozpuszczoną żelatynę i zagotować. Do niskich szklanych pucharków lub kompotierek nalać do 1/3 wysokości przestudzoną galaretkę i odstawić w chłodne miejsce. Na zakrzepłej galaretce rozłożyć kawałki ananasa, udekorować wisienką, zalać pozostałą galaretką. Trzymać w chłodzie, aż galaretka dobrze zastygnie.Uwagi:żelatyna - 2 łyżeczki na jedną szklankę płynuAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: