Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wino białe wytrawne 2 szklanek
ananas w puszce 1 sztuk
wiśnia z
konfitury 20 sztuk
cytryna 0.5 sztuk
cukier 0.5 szklanek
żelatyna 2 łyżek deserowychWykonanie:
Ananasa przecedzić, dodać do tej zalewy
wino, sok oraz otartą
skórkę z cytryny, doprawic do smaku
cukrem, dodać rozpuszczoną
żelatynę i zagotować. Do niskich szklanych pucharków lub kompotierek nalać do 1/3 wysokości przestudzoną
galaretkę i odstawić w chłodne miejsce. Na zakrzepłej
galaretce rozłożyć kawałki
ananasa, udekorować wisienką, zalać pozostałą
galaretką. Trzymać w chłodzie, aż
galaretka dobrze zastygnie.Uwagi:
żelatyna - 2 łyżeczki na jedną szklankę płynuAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: