ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegocytryna 1 sztukZłocisty granulat cukru 2 łyżek stołowychsyrop cukrowy 3 łyżek deserowychLikieru maraschino 40 mililitrówAngostury 40 mililitrówgin 20 mililitrówWykonanie:Odkroić oba końce cytryny i cieniutko obrać ją ostrym nożem, tak aby skórka utworzyła spiralny pasek Przekroić cytrynę na pół i przecitą powierzchnią posmarować brzegi pucharka, a następnie obtoczyć je w cukrze, uzyskując efekt dekoracyjny. Zrolowaą skórkę umieścić w pucharku, zawieszając końcówkę spirali na krawędzi.Do shakera wypełnionego w połowie lodem wlać syrop curowy, likier, angosturę, dźin i sok z ćwiartki cytryny. Dobrze wstrząsnąć i przecedzić do przygotowango pucharka.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!AlkoholeKoktajleKuchnia AngielskaKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: