Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 250 gramów
pomarańcze 1 sztuk
cukier 125 gramów
śmietana kremówka 750 gramówzagęstnica do
śmietany 1 sztuk
likier pomarańczowy 60 gramów
kiwi według uznanialistki
mięty według uznaniaWykonanie:
Truskawki pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Do
owoców dodać sok z
pomarańczy i 50g
cukru. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu około 3 minut. Całość zmiksować i przetrzeć przez sito.
Śmietanę ubić z zagęstnikiem i 75g
cukru. Dodać zmiksowane
truskawki i
likier, delikatnie wymieszać. Formę keksówkę wyłożyć folią spożywczą. Krem przełożyć do formy, wyrównać powierzchnię i wstawić go do lodówki na co najmniej 8 godzin.Keksówkę zanurzyć do 2/3 wysokości w gorącej wodzie, następnie odwrócić i ostrożnie wyjąć krem. Deser pokroić w plastry.Porcje kremu udekorować połówkami
truskawek, plastrami
kiwi, skórką
pomarańczy i listkami
mięty.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: