ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegotruskawki 250 gramówpomarańcze 1 sztukcukier 125 gramówśmietana kremówka 750 gramówzagęstnica do śmietany 1 sztuklikier pomarańczowy 60 gramówkiwi według uznanialistki mięty według uznaniaWykonanie:Truskawki pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Do owoców dodać sok z pomarańczy i 50g cukru. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu około 3 minut. Całość zmiksować i przetrzeć przez sito.Śmietanę ubić z zagęstnikiem i 75g cukru. Dodać zmiksowane truskawki i likier, delikatnie wymieszać. Formę keksówkę wyłożyć folią spożywczą. Krem przełożyć do formy, wyrównać powierzchnię i wstawić go do lodówki na co najmniej 8 godzin.Keksówkę zanurzyć do 2/3 wysokości w gorącej wodzie, następnie odwrócić i ostrożnie wyjąć krem. Deser pokroić w plastry.Porcje kremu udekorować połówkami truskawek, plastrami kiwi, skórką pomarańczy i listkami mięty.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: