Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
kasztany jadalne 1 kilogramów
wanilia 1 sztuk
cukier 200 gramów
śmietana słodka według uznaniaWykonanie:
Kasztany ugotować, obrać i zemleć w maszynce do
mięsa. Z
cukru, niewielkiej ilości
wody i
laski wanilii ugotować zawiesisty
syrop, wyjąć
wanilię. Do
syropu dodać mieszając
kasztany i przez prasę do
ziemniaków wycisnąć krem do szklanej miski. Przybrać
bitą śmietaną.Uwagi:
Wanilia w lasceCiasta i DeseryKuchnia WęgierskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: