Wykonanie
            Przepis wielofunkcyjny – najprostsze 
lody z 
malinami, pyszny krem do 
tortu, dodatek do gofrów, naleśników itd itp.. ;)Składniki:250ml 
śmietany do ubicia*ok 2 łyżek 
cukru1 łyżeczka ekstraktu 
waniliowegomalinyubij 
śmietanę z 
cukrem – najpierw dodaj ok 2 łyżek, w trakcie ubijania spróbuj, czy nie jest za mało słodka, jeśli jest – dodaj więcej 
cukrudodaj łyżeczkę ekstraktu 
waniliowego, dokładnie wymieszajdo ubitej 
śmietany wrzuć 
maliny (kilka garści), wymieszaj zgniatając lekko 
owoce – krem jest gotowy :)jeśli chcesz zmienić go w 
lody, wstaw do zamrażarki i mieszaj co ok 30 minut, aż zamieni się w… 
lody ;)Smacznego! :)*użyłam Vaniljvisp firmy 
Milda – jest to 
śmietanka waniliowa, w której tłuszcz pochodzący z 
mleka zastąpiono 
tłuszczem roślinnym. Kiedyś można ją było kupić w IKEA, ale od dłuższego czasu niestety jest niedostępna :/ A szkoda, bo ją uwielbiam ♥

