Wykonanie
Robione bez maszynki, większego wysiłku i wyleokrotnego miksowania. Jedne z lepszych, domowych
lodów- dość kwaskowte, a jadnak smaczne, przypominają nieco te kupowane na gałki. Są po prostu pyszne w
wafelku albo pucharkach z listkiem
mięty. a jeśli chcecie 'zaszaleć' (z kaloriami ;)) polecam trochę gorącej
czekolady,
bitą śmietanę, dużą garść
owoców i kolorową posypkę! :)
3- 4 koszyczki
malinszklanka
śmietanki kremówki3- 5 łyżek
cukruopcjonalnie: 2 łyżeczki
cukru z
waniliąPołowę
malin zblendować z
cukrem i
cukrem waniliowym. Pozostałe rozgnieść tłuczkiem do
ziemniaków. Kremówkę ubić na sztywno, połączyć z
malinami, przelać do plastikowego pojemnika. Mrozić 4- 12 godzin. Po wyciągnięciu z zamrażarnika odczekać 5- 10 minut, by
lody lekko rozmarzły i lepiej było je porcjować. Smacznego!