ßßß Cookit - przepis na Malinowe flammeri

Malinowe flammeri

nazwa

Wykonanie

Rodzaj budyniowego kremu. Pyszniutki i naprawde kremowy :)
Dla 4 osob:
275 g malin (moga byc mrozone)
50 g cukru
1/2 paczki budyniu waniliowego
2 lyzki soku cytrynowego
200 g smietany kremowki
Maliny przebrac, oczyscic i umyc. Wymieszac w garnku z cukrem i odstawic na ok 30 minut zeby puscily sok. Zagotowac krotko i przetrzec przez sito do drugiego garnka.
Wymieszac budyn z 125 ml wody. Zagotowac przeterty mus malinowy i dodac budyn, mieszajac zagotowac, dodac sok z cytryny. Odstawic na godzine. Dolac do masy smietane i ubijac mikserem ok 5-7 minut. Przelozyc do salaterek lub pucharkow, odstawic do lodowki i dowolnie udekorowac tuz przed podaniem.
Przepis dodaje do akcji:
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2011/10/Malinowe-flammeri.html