ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówmasło 1 łyżek stołowychśmietana 1,5 łyżek stołowychcukier puder 3 łyżek stołowychjajka 3 sztukspirytus 1 łyżek stołowychsól 1 szczyptawiśnie z konfitury według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Z przesianej maki, żółtek, masła, łyżki cukru pudru, śmietany, szczypty soli oraz spirytusu zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je na duży placek. Z ciasta wyciąć kieliszkami kółka o średnicy ok. 6 cm, 5 cm oraz 4 cm. Nożem ponacinać brzegi. Środki krążków posmarować białkiem. Nałożyć krążki różnej wielkości jeden na drugi. W środku przycisnąć palcem, aby się zlepiły. Różę smażyć tak jak faworki na głębokim oleju lub na smalcu, aż zrobią się delikatnie złote. osączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem. Do środka każdej róży włożyć wiśnię z konfitury.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: